Over ons

Rago Fruit zag het levenslicht in 2011. Eigenaar Raf Goffin nam het fruitbedrijf over van Belinpex. Dit was een dochterbedrijf van het Nederlandse bedrijf The Greenery. Dit is een commercieel en logistiek versbedrijf dat het hele jaar door fruit levert. Rago Fruit specialiseert zich in zowel hard als zacht fruit.

Eigen kwekerij

Met trots kunnen wij zeggen dat wij zelf drie soorten fruit kweken op ruim veertig hectare grond. We verbouwen appels, peren en kersen. Wij werken zuiver met natuurlijke producten en beperken het sproeien met bestrijdingsmiddelen tot een minimum. Hierdoor is ons assortiment van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van smaak, houdbaarheid en voedselveiligheid. We hebben de volgende rassen in ons assortiment:

  • Appels: Jonagold, Boskop en Golden
  • Peren: Conference en Doyenne
  • Kersen: Kordia en Regina

Commissiehandel

Behalve het zelf kweken, drijven wij ook commissiehandel. Rago Fruit koopt in van een vijftigtal telers verspreid over heel België.

Sorteercentrum

In ons eigen sorteercentrum scheiden wij het kaf van het koren. Daarbij proberen we altijd het maximaal haalbare uit het fruit te halen. De vruchten worden gesorteerd op kwaliteit en op grootte. Wij proberen altijd zo goed mogelijk in te spelen op uw wensen, zonder de kwaliteit van het fruit uit het oog te verliezen.